umusicalmetro02
26 de de novembre de 2019
La Unió Musical de Picanya ofereix un concert molt especial a l'estació de metro d'Alameda
La peça musical incorpora els sons dels trens metre els músics es mouen entre les andanes

L'estació d'Alameda de Metrovalencia va acollir este passat diumenge 24 de novembre el concert per a trens i banda del compositor Ferrer-Molina a càrrec de la Unió Musical de Picanya. Esta estació, segurament la més espectacular de les del metro valencià, entre les 18 i les 20 hores, fou el sorprenent escenari del concert per a trens i banda, del compositor valencià Juan Luis Ferrer-Molina. La interpretació d'aquest atípic concert es realitzà sense interrompre la normal circulació dels trens per la pròpia estació la resta de la xarxa. Es tractava d'una peça musical especialment composada per a esta estació de Metrovalencia, de la qual aprofita les seues qualitats acústiques i lumíniques, mitjançant la integració dels sons quotidians dels trens i l'estació a la partitura.

La Unió Musical de Picanya, protagonista
Prop de cinquanta músics de la Unió Musical de Picanya van baixar escalonadament en les andanes de l'estació per a tocar el seu instrument, desapareixer en el següent tren i reapareixer més tard en una altra andana. Una experiència innovadra i diferent per als músics picanyers que mai afrontat un repte com aquest.

Segons explica el mateix Ferrer-Molina "es tracta d'una creació que combina música inèdita, espai públic, coreografia, intèrprets professionals del més alt nivell i la tradició valenciana de les bandes".

Tota la interpretació de la nostra banda fou enregistrada i donarà lloc a un documental de curta durada que recollirà tota l'experiència.

VÍDEO:
https://apuntmedia.es/va/noticies/cultura/video-la-societat-musical-de-picanya-toca-a-l-estacio-de-metro-de-l-albereda-?fbclid=IwAR1ISCAYPShjulaeKtk3aPCVWhfjZ3nBTu2PdE1bT0vuIzGaq2OrovzIdbo

 

umusicalmetro01

umusicalmetro02

umusicalmetro03

umusicalmetro04

Galeries relacionades
Actuació de la Unió Musical de Picanya
04 de d’octubre de 2020

Actuació de la Unió Musical de Picanya

Trobada de Cors
01 de de juny de 2019

Trobada de Cors

Festival Solidari de Caritas 2015
22 de de desembre de 2015

Festival Solidari de Caritas 2015