cartel_horta_neta_2023
21 de de març de 2023
Programa d'activitats mediambientals per a joves
Senderisme, rol en viu, bicicletes, cursos, activitats mediambientals...

Ja està en marxa una nova edició del programa d'activitats mediambientals per a joves que cada any organitza la xarxa JOVES.net a la qual pertany el nostre poble.

Amb el focus posat en l'emergència  climàtica esta nova campanya Horta Neta, amb 20 anys de trajectòria, conscienciarà a la població jove i públic familiar sobre la importància de la millora i conservació çdel medi ambient. Sota el lema “SOS Emergència Climàtica”, es realitzaran més d’onze activitats entre març i juny als 22 municipis que integren Xarxa JOVES.NET

El consorci Xarxa JOVES.NET, integrat per 22 municipis de la província de València, posa en marxa la campanya Horta Neta, que farà enguany 20 anys des de la seua primera edició després del desastre ecològic del Prestige. Sota el lema “SOS Emergència Climàtica”, des del 25 de març és dura a terme un ampli programa d’activitats amb la finalitat de fomentar la consciència ambiental entre la gent jove i promoure la importància sobre la conservació i millora del medi ambient.

Horta Neta ofereix un calendari d’activitats centrades en tres línies d’intervenció: la sensibilització, la conscienciació climàtica i l’educació ambiental. Un programa d’accions, destinades especialment al públic jove i al familiar, que volen reflectir la realitat ambiental del canvi climàtic que afecta el nostre entorn més pròxim, com és el cas de l’horta.

Cada cap de setmana -excloent els festius de Pasqua- es durà a terme diferents activitats en els municipis que han participat en la campanya. Les accions engloben des d'una neteja al Parc Natural de l’Albufera fins a una ruta de senderisme a la llum de la lluna al paratge “El Tello” de Picassent. Com a novetat, en aquesta edició s'ha inclòs un programa de cursos de formació per al voluntariat ambiental.

Les activitats s’emmarquen dins de tres Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); el 13, Acció Climàtica; el 14, Vida Submarina i el 15, Vida Terrestre. Amb aquest programa, la Xarxa JOVES.NET demostra la seua implicació en la lluita contra el canvi climàtic i la conscienciació de les persones joves dels estils de vida més respectuosos amb el medi ambient.

ACTIVITATS

• Dissabte 25 de març: Eixida mediambiental al Tancat de la Pipa de Catarroja i una Neteja de l’Albufera a Silla

• Dissabte 1 d’abril: Passeig per l’horta històrica d’Aldaia, amb el Rollet del Comuner de Gracia.

• Dissabte 22 d’abril: Passejada pel barranc del Carraixet a Moncada 

• Dissabte 29 d’abril: Joc de Rol en viu: El Tribunal de les aigües de València 

• Diumenge 30 d’abril: Plantacions de flors per a insectes i elaboració d’un mapa pesat a l’horta ecològica de l’Associació l’Animeta. Quart de Poblet.

• Dissabte 6 de maig: Ruta senderista per la serra perenxisa de Torrent amb el col·lectiu Soterranya

• Dissabte 13 de maig: Ruta en bici per l’ Anell Verd Metropolità fins a la platja de Pinedo

• Dissabte 20 de maig: Recollida selectiva de residus a la platja del Port de Sagunt; amb iniciació al Paddle surf

• Dissabte 27 de maig: Ruta en bici pels HORTS de Picanya 

• Divendres 2 de juny: Activitat senderisme nocturn al parc natural del Tello. Picassent

• Dissabte 3 de juny: Recollida selectiva de residus a la platja de la Pobla de Farnals 

• Diumenge 4 de juny: Ruta en bicicleta per alqueries i hortes d’Alaquàs, Quart de Poblet, Picanya i Xirivella.

• Maig / juny: Curs d’activisme ambiental: “SOS emergència climàtica a l’Horta”. 20 hores presencial / online. Amb la col·laboració del CEACV ( Centre d’educació Ambiental de la Comunitat Valenciana ).

• A partir d’octubre: “Píndoles Informatives per lluitar contra el canvi climàtic”

El consorci Xarxa JOVES.NET està formada per les Regidories de Joventut dels Ajuntaments d’Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, La Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella.

Més informació:
www.joves.net/hortaneta
gestio@joves.net
Biblioteca i Centre d'Estudi de Picanya

cartel_horta_neta_2023